Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Gambia Child Januari 2024               https://www.gambiachild.nl/

Beste sponsor,
Nieuws uit Gambia! Lia van Zandwijk, schoonzus Anja de Vries en Francien Smits zijn net terug uit Gambia met heel veel ervaringen.

Operatie project
Zij hebben kinderen bezocht die geopereerd zijn. De afgelopen maanden is er namelijk weer keihard gewerkt aan het operatieproject. En er zijn 20 kinderen geholpen met dank aan Dr Harrie de Vries, Gerda, Bianca en het operatie team. Van alle kinderen is het gips verwijderd. De resultaten zijn positief. Ouders zijn blij dat hun kinderen niet meer gehandicapt door het leven hoeven. Bianca is nu nog steeds in Gambia en heeft daar de nazorg op de kinderen verricht indien nodig.

 Gambia Child 2024 01a

 

Daycare
De daycare (onze opvang voor kinderen met een mentale handicap) werd bezocht. We waren verrast dat de kinderen zo geweldig goed vooruit zijn gegaan . De nannies Suzan en Mary hadden het klaslokaal mooi kleurrijk versierd. Een muur stond vol met leerzame plaatjes.

Er is een vijf daagse training geweest over hoe je kinderen met een mentale en/of fysieke gehandicap het best kan begeleiden. De training werd gegeven door een Nederlandse deskundige op dit gebied. Saikou (onze mediator) en Mary (dagopvang begeleider) van de daycare hebben deze training gevolgd. Dit alles had de stichting Future for young People, onder leiding van Petra van de Heuvel geregeld. Er waren 18 deelnemers aan deze training. Allemaal waren ze zeer enthousiast en leergierig en hebben ze het certificaat gehaald

Gambia Child 2024 01b

Schoolproject
We hebben veel kinderen thuis bezocht. Van sommige kinderen moest de rolstoel vernieuwd worden. Nou ja vernieuwd? Je ziet gewoon een rolstoel te koop staan aan de kant van de weg. Dan vragen we aan Saikou of hij gaat kijken en bieden wanneer het iets is. En zo kwamen we voor Adama aan een rolstoel voor €35..... dus handelen moeten we blijven doen
En we hebben Adama weer heel erg blij gemaakt .

Gambia Child 2024 01c

Gerda Bokslag en Bianca Vorstenbosch zijn gestopt als bestuursleden. Ze hebben hun best gedaan tijdens de operatieprojecten en veel werk verzet. We hebben ze daarom ook bedankt namens het bestuur.


Met vriendelijke groet,

Stichting GambiaChild
Biedt kansloze kinderen weer perspectief in Gambia
Kildijk 96
4255 TE Nieuwendijk
Tel. 06-42915846 Mary Rijneveld    of   06-45038000 Francien Smits
Rek. NL91 RABO 0140868704
Kamer van Koophandel  58210431

https://www.gambiachild.nl/