KERKRADIO

Hallo, jij komt toch ook op zondag 10 maart 2019 ’s middags om 15.30 uur naar de kerk op schoot dienst!

Alle kinderen van 0 t/m 4 jaar zijn van harte welkom! We gaan dan luisteren naar en zingen en spelen over het verhaal van Jona.

Natuurlijk zijn papa en mama, opa en oma en broertjes en zusjes ook van harte welkom. We vinden het wel handig om te horen of jullie er die middag  bij kunnen zijn, want dan weten wij hoeveel glaasjes limonade we klaar moeten zetten.

Vraag je even aan mama of papa of ze een mailtje sturen naar ankie.depeuter@gmail.com graag voor vrijdag 22 februari.

Kerk Op SchootMet een baby of peuter naar de kerk. Dat is de opzet van de Kerk op Schoot vieringen waar we dit jaar mee gaan starten. Vieringen waarin juist de allerkleinsten mee kunnen doen.

De kleinste kinderen van 0-4 jaar zijn er in de gewone kerkdiensten niet bij. Er is dan oppas in een andere ruimte, waar ze kunnen spelen en pas aan het eind van de dienst worden ze opgehaald voor het in ontvangst nemen van de zegen. We hebben gezocht naar een speelse manier om hen te laten kennis maken met de kerk.

We besloten gebruik te maken van het materiaal van Kerk op Schoot, een landelijk project van de PKN. Het gaat om korte vieringen in een ongedwongen sfeer. We zitten echt in de kerk, maar met kussens op de grond of op de stoelen eromheen. De kleintjes bij papa, mama, opa of oma op schoot.  Voor we beginnen kunnen de kinderen nog wat kruipen of rondlopen, zo raken ze vertrouwd met het gebouw. Ondertussen kunnen de volwassenen even een praatje maken met elkaar.

De eerste viering is op zondag 10 maart 2019 ’s middags om 15.30 uur.

Voor deze viering hebben alle kinderen die geboren zijn in 2015 t/m 2018 een persoonlijke uitnodiging gekregen, broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom.

We gaan met elkaar luisteren, zingen en spelen over het verhaal van Jona.

Namens de ambtsgroep eredienst,

dominee Bert