KERKRADIO d'ONTMOETING ONLINE

In de morgendienst, aanvang 9.30 uur, hoopt ds. B. Ridder voor te gaan, gezamenlijke dienst in de Hervormde kerk.

Met muzikale medewerking van Celis Dekker, orgel en Conny de Peuter en Melissa den Hartog en Sarina Alberts, zang.

We lezen: Genesis 2: 4b – 25 en Mattheus 28:18 -20
Gezongen wordt: Lied: 221: 1, 2 Zo vriendelijk / Lied: 221: 3 / Lied: "....." / Lied: "........"   / Lied: 362 Hij die gesproken heeft / Lied: 416

Er is kindernevendienst voor de groepen 1 t/m 8.

De collecten zijn deze zondag in de morgendienst bestemd voor 1collecte Kerk in Actie / Zending en 2collecte Ora

De diensten zijn rechtstreeks te beluisteren via kerkradio en internet. Bovendien zijn de diensten live in beeld te volgen via YouTube. De link vindt u op de website van de kerk (gkalmkerk.nl).

Collecte 16 augustus 2020: Kerk in Actie (zending) : Rwanda – Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
Zondag, 16 augustus a.s. wordt gecollecteerd voor het werk van de Presbyteriaanse kerk in Rwanda. Rwanda is een klein maar dichtbevolkt land in Oost-Afrika met een zeer jonge bevolking. Het land is volop in ontwikkeling. De kerk helpt jongeren en arme gemeenteleden om meer inkomsten te krijgen. Jongeren leren een eigen bedrijf opzetten en worden ook getraind in allerlei leiderschapscursussen, die ze direct kunnen toepassen in hun kerk. Landbouwtrainingen en spaargroepen verbeteren het leven van veel mensen. De wat oudere generatie heeft nog veel last van de genocide die daar in 1994 plaatsvond. In de kerk leren daders en slachtoffers met elkaar praten. Zo is de Rwandese kerk een plek van hoop, hulp en verzoening. Samen zijn we de kerk in actie: in Nederland en in Rwanda. Door uw bijdrage aan deze collecte kan de Rwandese kerk jongeren, armen en getraumatiseerde mensen een steun in de rug geven!