KERKRADIO d'ONTMOETING ONLINE

Zondag 3 mei staat Exodus 17:8-16:    Israël moet vechten tegen Amalek

Deze week wordt het Bijbelverhaal van de kindernevendienst tijdens de eredienst gelezen.
Het verhaal, Exodus 17:8-16, voor de kinderen is hier te downloaden.

Door de verwerking en het werkblad(en) te printen kunnen de kinderen thuis aan de slag met het verhaal.

Er zijn vier verwerkingen voor de kinderen, welke hier zijn te downloaden.

De werkbladen zijn hieronder te downloaden.

----------------------------------------------------

Update jeugdwerk (van de kerkbrief)
Via de jeugdkerk app komen er heel wat plaatjes binnen hoe de tieners hun vakantie nu invullen. Slopen, varen, in de tuin zitten, tekenen, enz. Leuk om te zien!

Zondag staat in de kindernevendienst het verhaal centraal van het volk Israël dat moet vechten tegen Amalek. God geeft het volk de overwinning op een bijzondere manier.

Ook in Nederland staan herdenken en vieren van een overwinning gepland. Herdenken vanuit huis. Op de plek waar ieder jaar duizenden kinderen met hun ouders samenkomen tijdens de Nationale Kinderherdenking, creëren ze dit jaar het allergrootste eerbetoon, van kinderen, voor Nederland. Er zal een enorm monument in driekleur ontstaan waar alle kinderen aan mee kunnen doen.
Ieder kind mag een bloem, met daarbij een vrijheidswens voor Nederland doen.
Op 5 mei, verspreiden ze al deze wensen over Nederland.

Tips: Op www.nationalekinderherdenking.nl/veteranen vind je korte filmpjes van veteranen in gesprek met kinderen.
Ga naar www.nationalekinderherdenking.nl/aanmelden-vrijheidsbloem
- Vul (in max 70 tekens) de vrijheidswens in (van het kind).
- Meld je aan en jouw bloem wordt neergelegd op 4 mei.
- Op de website www.nationalekinderherdenking.nl/livestream kun je zien via welke kanalen de live stream te volgen is.
- Op 5 mei verspreiden ze alle wensen van kinderen over Nederland.

Een hartelijke groet, Marian Timmermans