KERKRADIO

Hallo, jij komt toch ook op zondag 8 september 2019 ’s middags om 15.30 uur naar de Kerk-op-Schootdienst!

Scheppingsverhaal

We gaan deze keer met elkaar luisteren, zingen en spelen over het Scheppingsverhaal.

Met een baby of peuter naar de kerk. Dat is de opzet van de Kerk-op-Schootvieringen waarmee we dit jaar zijn gestart. Vieringen waarin juist de allerkleinsten mee kunnen doen.

Ankie de Peuter en Tamara Tankens leiden de dienst. Aansluitend is er limonade, koffie en thee voor wie dat wil.

De kleinste kinderen van 0-4 jaar zijn er in de gewone kerkdiensten niet bij. Er is dan oppas in een andere ruimte, waar ze kunnen spelen en pas aan het eind van de dienst worden ze opgehaald voor het in ontvangst nemen van de zegen. We hebben gezocht naar een speelse manier om hen te laten kennis maken met de kerk.

We maken gebruik van het materiaal van Kerk op Schoot, een landelijk project van de PKN. Het gaat om korte vieringen in een ongedwongen sfeer. We zitten echt in de kerk, niet in de bank, maar met kussens op de grond of op de stoelen eromheen. De kleintjes bij papa, mama, opa of oma op schoot.  Voor we beginnen kunnen de kinderen nog wat kruipen of rondlopen, zo raken ze vertrouwd met het gebouw. Ondertussen kunnen de volwassenen even een praatje maken met elkaar. Na de viering is er nog gelegenheid om wat na te praten en drinken we limonade, koffie of thee, met iets lekkers erbij.

Voor deze viering hebben alle kinderen die geboren zijn tussen januari 2015 en januari 2019 weer een persoonlijke uitnodiging gekregen, broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom.

Kerk Op Schoot

Namens de ambtsgroep eredienst,