Terug naar overzicht

Dienst zondag 11 september

 • In de morgendienst, aanvang 9.30 uur, hoopt dhr. B. van Gils uit Schoonhoven voor te gaan.
  We lezen: Jesaja 30:15-21 en Lukas 13:22-30
  We zingen: Psalm 139:1,2,5 (Heer, die mij ziet zoals ik ben) / Lied 868:1,5 (Lof zij de Heer, de almachtige Koning der ere) / Psalm 62:1,2,3,4,5. (Mijn ziel is stil tot God, mijn Heer) / Kinderlied E.L.B. 440 (Hoor, de vogels zingen weer) / Lied 887:1,2,3 (Wees stil en weet: Ik ben uw God) / Lied 836: 1, 2, 3, 4, 5 (O Heer, die onze Vader zijt) / Lied 793:1,2,3 (Bron van liefde, licht en leven)
  Er is kindernevendienst voor de groepen 1 t/m 8.
 • De avonddienst, om 18.30 uur, P.J. Lensen uit Poederooijen te leiden, gezamenlijke dienst in de gereformeerde kerk. Thema: “Sinaï of Sion?”
  We lezen: Hebreeën 12:18-25
  We zingen: Psalm 65:1 en 2 (De stilte zingt U toe, o Here) / Lied 314  (Here Jezus, om uw woord.)
  Psalm 87:1 en 3 (Op Sions berg sticht God zijn heilige stede) / Lied 939 (Op U alleen, mijn licht en kracht) / Lied 405 (Heilig, Heilig, Heilig)
 • De collecten zijn deze zondag in de morgendienst bestemd voor 1ste collecte Diaconaat en tweede collecte Kerk en in de avonddienst voor 1ste collecte Kerk en 2de collecte Diaconie.
  Het rekeningnummer van de Kerk is: NL39RABO 0 301 500 282.
  Het rekeningnummer van de Diaconie is: NL98RABO 0 301 504 555. 


Dienst zondag 18 september

 • 9.30 uur: Ds. A. Zeeman-van de Water uit Hoogblokland, doopdienst.
  Er is kindernevendienst voor de groepen 1 t/m 8.
  De collecten zijn deze zondag bestemd voor 1ste collecte Kerk in Actie/Zending en tweede collecte Kerk.


Pastoraat

Nu wij geen vaste, eigen predikant hebben, willen wij er toch op pastoraal gebied voor u zijn. Daarom vragen wij om ziekenhuisopnames, operatieve ingrepen, eenzaamheid en ander lief en leed te melden bij uw wijkouderling, pastoraal medewerker of bij de voorzitter van de ambtsgroep pastoraat Piet Quartel (e-mail: pastoraat@gkalmkerk.nl, tel.nr. 06-23387030) of bij de voorzitter van de kerkenraad Kees Noorloos (email: voorzitter@gkalmkerk.nl, tel.nr.0623002048). Zo nodig kan via hen ds. G de Lang ingeschakeld worden.


Agenda

 • donderdag 15 september, van 14.00 tot 16.00 uur, Breicafé in d’Ontmoeting


Vakantieweken
In december organiseert Het vakantiebureau, partner van Kerk in Actie, samen met RCN Vakantieparken weer een midweek speciaal voor senioren met een kleine beurs en een klein sociaal netwerk. Ouderen die al jaren niet op vakantie zijn geweest, verdienen het extra om er eens lekker uit te zijn. De seniorenmidweek ‘Ouderen in het zonnetje’ vindt plaats van maandag 12 t/m vrijdag 16 december 2022 op drie RCN Vakantieparken in Nederland: de Jagerstee in Epe, de Flaasbloem in Chaam en de Potten in Offingawier.
Het worden gezellige dagen waarbij senioren onbezorgd kunnen genieten van een gevarieerd programma. Omdat de bungalows niet zijn aangepast, is de vakantieweek geschikt voor senioren die nog redelijk goed ter been zijn.
Aanmelden kan tot 1 oktober 2022. Meer informatie, bel met de diaconie 06 45359649

Evangelische toerusting School
Komende week begint dinsdagavond 13 sept. in Sleeuwijk voor het vijftiende jaar weer een nieuw seizoen van de Evangelische toerusting School, (tegenwoordig heet dat de EC-Bijbelcursus). Dit is echt een fantastische mogelijkheid om de Bijbel grondig te leren kennen. In vier jaar gaan we de hele Bijbel door. Dit jaar beginnen we weer bij Genesis en Mattheus.
De gegevens: Elke 2e en 4e dinsdagavond van half acht tot tien uur.
Locatie: Altena College, Rijksstraatweg 153, 4254 XD. Sleeuwijk.
In de maand september kan iedereen vrijblijvend de avonden meemaken en daarna beslissen of men doorgaat of niet.


Op en Top Vrouw hier in Almkerk
Op 8 oktober komen de drie vrouwen van cabaretgroep Op en Top Vrouw met hun muzikale theaterprogramma 'Ik heb mij lief' naar onze Gereformeerde Kerk!
In hun muzikale theaterprogramma vieren zij samen met jou de mooie en hilarische kanten van het vrouw zijn. Maar ze zingen ook over de lastige thema's van het leven.
Het wordt dus een avond met grappen en diepgang.
Hebben we onszelf lief?
Zijn we er altijd zo zeker van dat God ons lief heeft?
En kunnen we ook van elkaar houden zoals van onszelf?
Om 19.30 uur is de zaal open en de show start om 20.00 uur.
Tickets zijn te bestellen via https://www.truetickets.nl/op-en-top-vrouw

 

Jongerenviering 9 oktober 2022, Uitslaapdienst 11:00 uur
Ouders…. Wat moet je er soms mee.. Ze leggen je allemaal regels op, bepalen wat goed voor jou is, begrijpen je vaak niet en lijken af en toe van een andere planeet te komen…
Opgroeien, opvoeden en alles wat daar bij komt kijken… wat zou Jezus er eigenlijk van vinden?
Tijdens de Jongerenviering van 9 oktober wil Arie van Es met ons nadenken over dit thema.
Een dienst voor jongeren én hun ouders! We worden muzikaal begeleid door Gospelband Think Twice. En natuurlijk mag je voor deze dienst eerst heerlijk uitslapen!, want we beginnen pas om 11:00 uur.
Tot dan!

 

Opwekkingsweekend aan de Midgraaf
We willen jullie laten weten dat we met Pinksteren een geslaagd opwekkingsweekend aan de Midgraaf hebben gehad. Al eerder hebben jullie hiervan wat foto's gezien.
We zijn van plan om dit volgend jaar vervolg te geven. We zien u dan graag!
Reserveert u het weekend van vrijdag 26 tot en met maandag 29 mei 2023 alvast in uw agenda?
Groeten, Tineke, Rianne, Judith en Dinella


BibleBite
Wij zijn BibleBite, een kleine groep twintigers die elke derde zondag van de maand zijn tanden zet in de bijbel. Kwalificeer jij jezelf als iemand van mid/eind twintig en lijkt het jou leuk om met ons de bijbel te bestuderen en dichter bij Jezus te komen, wees dan welkom op een van onze bijeenkomsten. Wil je wat meer informatie, dan is Charissa Schonewille de persoon die jou alles kan vertellen, ze is te bereiken op: 06 25 25 73 13.
Bijeenkomsten zullen worden gehouden in de kerkenraadskamer van onze kerk en zullen starten om elf uur op de volgende datums: 21 augustus, 18 september, 16 oktober, 20 november en 18 december.

 

Mededelingen voor de kerkbrief
Mededelingen voor de kerkbrief kunt u doorgeven tot donderdagavond 17.00 uur aan Wilma Raams, tel. 403088, email: kerkbriefalmkerk@gmail.com
U kunt een (digitale versie) van de kerkbrief per email aanvragen via: kerkbriefalmkerk@gmail.com  


Privacy
In verband met de privacy wetgeving worden mededelingen van persoonlijke aard niet opgenomen op deze website versie van onze kerkbrief.
Als gemeente hebben we een privacyverklaring opgesteld. U kunt deze hier vinden. In verband met de privacy wetgeving worden mededelingen van persoonlijke aard niet opgenomen op deze 'website versie' van onze kerkbrief.