In verband met de privacy wetgeving worden mededelingen van persoonlijke aard niet opgenomen op deze website versie van onze kerkbrief.

De diensten zijn rechtstreeks te beluisteren via kerkradio en internet. Bovendien zijn de diensten live in beeld te volgen via YouTube. De link vindt u op de website van de kerk (gkalmkerk.nl).

Diensten zondag 11 juli
In deze dienst, aanvang 9.30 uur, hoopt ds. B. Ridder voor te gaan.
Overstapdienst met en voor de tieners van groep 8 van de basisschool.
Thema: Waar wil je heen?
We lezen: Jona 1: 1-3 & Jona 3: 1-10
We zingen: Lied 216 / Opwekking 518 / Jo Jo Jona / Kinderlied: Je bent bijzonder, YouTube) / Kom aan boord / Namenlied / Opwekking 710 / Lied 415: 3

Koffiedrinken na de dienst
Bij goed weer is er ook vanmorgen na de morgendienst koffiedrinken buiten op het kerkplein.

De avonddienst, om 18.30 uur, hoopt ds. D. Eckhardt-Groeneveld uit Zuilichem te leiden, gezamenlijke dienst in de Gereformeerde kerk.

De collecten zijn deze zondag in de morgendienst bestemd voor 1ste collecte Diaconaat en 2de collecte Jeugdwerk en in de avonddienst voor 1ste collecte Kerk en 2de collecte Diaconaat.
De gezamenlijke diaconiecollectes in de zomeravonddiensten zijn bestemd voor Hospice Altena.
Het rekeningnummer van de Kerk is: NL39RABO 0 301 500 282.
Het rekeningnummer van de Diaconie is: NL98RABO 0 301 504 555.

Vandaag is er kindernevendienst voor de groepen 1 t/m 8.

Diensten  zondag 18 juli
9.30 uur: Ds. B. Ridder
Er is kindernevendienst voor de groepen 1 t/m 7.

18.00 uur: Ds. J. Haeck uit Zeist, gezamenlijke dienst in de Hervormde kerk.
De collecten zijn deze zondag in de morgendienst bestemd voor 1ste collecte Kerk en 2de collecte Ora en in de avonddienst voor 1ste collecte Kerk en 2de collecte Diaconaat (Hospice Altena).

Aanmelden voor het bijwonen van de kerkdiensten
U kunt zich opgeven voor de diensten via de website van de kerk. Daar staat bovenaan een knop  aanmelden kerkdienst. Mochten er vragen en/of onduidelijkheden zijn, dan kunt u contact opnemen met de scriba  (scribagereformeerdekerkalmkerk@gmail.com)  of met Roel Pierik (pierik@cumail.nl )

Verschijning kerkbrief
In de vakantieperiode zal de kerkbrief drie keer, eens per 14 dagen verschijnen en wel op 18 juli, 1 augustus en 15 augustus. Vanaf 29 augustus  is er weer een wekelijkse kerkbrief.

Eindexamens
Misschien heb je een herexamen gedaan en is je uitslag nu bekend.
Graag willen we je feliciteren of een hart onder de riem steken!
Geef even door aan Paul of mij: paulschermers@gkalmkerk.nl 06-14358615 en predikant@gkalmkerk.nl, 06-50815958. ds. Bert Ridder

Gezocht! Versterking voor het clubteam!
Heb je er wel eens aan gedacht hoe gaaf het zou zijn om af en toe iets leuks te doen met de kinderen uit de gemeente?
Bij de club hebben we 3 fantastische groepen kinderen van de basisschool die vanaf eind sept. t/m eind mei om de week een uurtje bij elkaar komen om samen met het geloof bezig te zijn en om een tof spel of knutsel te doen. En in april gaan ze ook nog gezellig met elkaar op clubkamp!
Voor het aankomende seizoen zijn we alleen nog dringend op zoek naar leiding om dit mogelijk te blijven maken!! Wil je er (nog eens) over nadenken of dit iets voor jou is?
Neem voor meer info of om je aan te melden als leiding contact op met: Mariska Groeneveld via club@gkalmkerk.nl of 06-40386832

Beste gemeente,
Bijna de gehele maand augustus zal ik samen met een aantal vrienden vrijwilligerswerk gaan doen op een vluchtelingenkamp in Athene. Samen met een vriend zal ik met een grote bus naar Athene rijden om op die manier spullen mee te nemen waar een enorm tekort aan is op het kamp. De spullen/kleding die we nodig hebben zijn:

• Baby kleertjes
  • Pampers (hier besteden we een deel van het opgehaalde geld ook aan in Athene)

Mocht je in plaats van of naast het doneren van spullen/kleding geld willen doneren, dan kan dat via onderstaande link. Wij zorgen er uiteraard voor dat het goed terecht komt bij het project. Doneren kan via: https://www.doneerdoel.nl/actie/3437/fundraising-voor-project-elea--vluchtelingen-in-athene-
Met vriendelijke groet, Martin Nederveen  Martin.nederveen@hotmail.com

Alpha Cursus
Op maandag 6 september starten we weer een Alpha cursus in 't Wapen van Emmickhoven. We zijn nog op zoek naar mensen die af en toe een deel van de warme maaltijd willen meekoken (gaat om eenvoudige maaltijden). Ook zijn we nog op zoek naar mensen die mee willen bidden. Lijkt jou één van deze activiteiten leuk, mooi en inspirerend? Stuur dan een berichtje naar onderstaande contactmogelijkheden.
Het kan ook zijn dat je zelf de Alpha cursus wel eens zou willen volgen. Of dat je iemand weet in je omgeving. Meld je dan aan bij: Gean Krijgsman (06-30017649) / Carine van de Water (06-19696812) of stuur n mailtje naar Alpha-aandealm@hotmail.com We zien je reactie graag tegemoet. (voor promotiefilmpje zie de link: https://youtu.be/oZ9xHcnt6h4 ).
Warme groeten, stuurgroep Alpha aan de Alm

Mededelingen voor de kerkbrief kunt u doorgeven tot donderdagavond 17.00 uur aan Wilma Raams, D.v.Clevestraat 17, tel. 403088, email: kerkbriefalmkerk@gmail.com
Aanvragen digitale kerkbrief: kerkbriefalmkerk@gmail.com
Als gemeente hebben we een privacyverklaring opgesteld. U kunt deze vinden op onze website https://www.gkalmkerk.nl/privacy-disclaimer