Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Gambia Child Januari 2023                  https://www.gambiachild.nl/

U weet al dat we in december 23 kinderen geholpen hebben met een operatie aan voeten of benen. Dat is altijd spannend, want er kan altijd wat misgaan. Tijdens de narcose of een infectie naderhand. Gelukkig is het allemaal goed verlopen. We hadden bij een kind te maken met infectie, maar gelukkig was Bianca ter plaatse om dit te behandelen.

Gambia Child 1

Gambia Child 2

Bianca is lid van het bestuur, verpleegkundige en gespecialiseerd in wondzorg. Bianca heeft maar liefst 3 maanden opgeofferd om als vrijwilliger te helpen in Gambia in de nazorg van de geopereerde kinderen.

Wat ze ook gedaan heeft is alle kinderen uit het gips gehaald. Na ongeveer 6 weken zijn de onderdelen in de beentjes en voetjes weer aan elkaar gegroeid en kan het gips eraf.

Gambia Child 3

Gambia Child 4

Hier bijvoorbeeld bij Ebrima. Linkse foto voor en de foto rechts na de operatie. Het gipspoeder nog aan zijn benen. De kinderen zijn erg blij met hun nieuwe leven en Bianca ziet veel dankbare ouders die tot tranen toe geëmotioneerd zijn na het zien van het resultaat als het gips eraf is.

Gambia Child 5

Gambia Child 6

Gambia Child 7

Of Fatima Sillah, op de foto’s is goed te zien hoe geweldig het resultaat is na de ingreep.

Gambia Child 8Gambia Child 9

Klompvoet (CTEV), zoals hier bij Alagie, komt in Nederland natuurlijk ook voor en is aangeboren. Alleen in Nederland wordt dat gelijk behandeld als de patient nog baby is. In Gambia is die zorg niet en komen wij klompvoet tegen bij oudere kinderen. Dokter Harry zet de voet weer recht.

Gambia Child 10 

Naast dat we kinderen helpen met een operatie, zorgen we er ook voor dat kinderen met een handicap naar school kunnen. Bijvoorbeeld Mamadou. 1,5 jaar geleden kroop hij nog door het zand. In samenwerking met de stichting Care4mobility, hebben we gezorgd dat er een rolstoel kwam. Nu kan hij ook naar school. Gambia Child voorziet in transport en eventueel schoolgeld. Daarvoor is Francien op dit moment ook 3 weken in Gambia. Om al deze kinderen te bezoeken en ook worden er weer kinderen gevonden die hulp nodig hebben. Wij kunnen dit werk alleen doen dankzij vrijwilligers en uw financiële hulp en belangstelling. Namens ouders en kinderen in Gambia zijn we u daarvoor dankbaar.

 

Met vriendelijke groet,

Stichting GambiaChild
Biedt kansloze kinderen weer perspectief in Gambia
Kildijk 96
4255 TE Nieuwendijk
Tel. 06-42915846 Mary Rijneveld    of   06-45038000 Francien Smits
Rek. NL91 RABO 0140868704
Kamer van Koophandel  58210431

https://www.gambiachild.nl/