Terug naar overzicht
Nieuwsbrief Gambia Child, april 2021,
 

Beste Gambia Child sponsor

Even een bericht want Francien is net  een paar dagen terug uit Gambia.

Daycare
Francien heeft een paar dagen mee mogen kijken en werken op de daycare waar 6 meervoudige gehandicapte kinderen opgevangen worden. Alle zes hebben enorm veel plezier en leren ieder op hun eigen niveau. Het was mooi om te zien dat twee jongens met een rollator zijn gaan lopen. Wanneer ze aan de gang gezet zijn, zie je ze stralen. Ze voelen echt dat ze mee tellen en iets kunnen. Ze zijn zó trots. Normaal zitten of liggen ze thuis de hele dag op de grond. Het stukje aandacht dat ze krijgen doet deze kinderen heel veel. Esther onze Nederlandse contactpersoon in Gambia heeft dit enorm goed opgezet en we zijn er heel erg blij mee.

 
 Gambia Child 2021 04 08a
 

Scholen
Daarnaast heeft Francien veel kinderen op school bezocht. Op de meeste scholen zitten wel vijftig kinderen in kleine lokalen. In iedere klas werd ze begroet met een lied. Isatou wordt iedere dag per rolstoel door haar vriendinnen naar school gebracht. Maar deze rolstoel lag nu half uit elkaar. Het was al een wonder dat ze er nog niet uit gevallen was.  Ze was heel blij dat we haar een nieuwe rolstoel konden geven.

Gambia Child 2021 04 08b  Gambia Child 2021 04 08c

Sponsorkind Gastz werd in een ziekenhuis bezocht. Ze had bloedarmoede. Heel de familie werd opgetrommeld om bloed te geven. Nu bleek ze bloedgroep AB te hebben en dat is zeldzaam. Niemand van de familie had die bloedgroep. Toen werd er verder gezocht binnen het ziekenhuispersoneel . Uiteindelijk heeft Gastz bloed gekregen van de juiste bloedgroep maar dit heeft wel een paar dagen geduurd.

Operatieproject
Francien heeft ook potentiële kandidaten bezocht die misschien een operatie kunnen krijgen in november 2021.
Jongeman Alieu was in 2019 geopereerd door Harry de Vries.

Gambia Child 2021 04 08d  Gambia Child 2021 04 08e

Hij had een heel grote klompvoet. Van die klompvoet is nu niets meer te zien. Alieu is zo blij dat hij normaal kan lopen. Maar is daarom ook gaan helpen om kinderen te zoeken die in aanmerking kunnen komen voor een operatie. Intussen staan er al dertien kinderen op de lijst die Harry in november in ieder geval allemaal eerst wil zien.


En verder
Is er nog een nieuw kind bezocht. Binta is haar naam.
Ze woont in een krottenwijk en wordt erg verwaarloosd. Ze mag blij zijn als ze een keer eten krijgt op een dag. Binta komt op de wachtlijst voor de daycare. Het zou heel fijn zijn wanneer ze daar terecht kan.

Gambia Child 2021 04 08f  Gambia Child 2021 04 08g

Na bijna drie weken en heel veel belevenissen moest Francien erop uit voor een Corona test.

Bij een bank moest ze eerst € 50,- betalen, met het betaaloverzicht naar Bakou. Iets voor tien uur op de plaats van bestemming en dan na ruim drie uur wachten kon eindelijk de test gedaan worden. De volgende dag weer 2 uur wachten totdat de uitslag bekend gemaakt werd en met deze uitslag kon de terug reis gemaakt worden en die is verder goed verlopen

Poehpoeh en wij maar klagen in Nederland wanneer we even moeten wachten....

Dank jullie wel voor de vele belangstelling en de fijne reacties!!

Bestuur Gambia Child