Terug naar overzicht
Nieuwsbrief Gambia Child, maart 2021,

Beste Gambia Child belangstellende,

Vanaf december is er alweer veel gebeurd, dus tijd voor een nieuwsbrief.

Esther, onze Nederlandse mediator in Gambia die daar woont en werkt heeft al veel kinderen op de scholen bezocht.

Bijvoorbeeld Mamadou Alieu, die zit al sinds 2 jaar op de blinde school. Twee jaar geleden kwamen we in contact met hem. Wanneer er een vreemde in de buurt kwam begon hij te slaan en te bijten. Zijn moeder dacht dat hij ‘behekst’ was en is weggegaan. Alleen zijn vader zorgde toen voor hem.

Wij regelden dat Mamadou naar school ging. Sindsdien ging het heel erg goed met Mamadou. Hij heeft laatst examen mogen doen en is de beste van de klas! Zijn vader is enorm trots op hem.

De zes kinderen die op de daycare (dagopvang) verblijven, hebben het erg goed naar hun zin. Wanneer de chauffeur maar iets te laat is denken ze dat ze vergeten worden. Ze zijn zo blij wanneer de chauffeur dan alsnog voorrijdt. De zes kinderen krijgen er aangepast onderwijs, doen leuke educatieve spelletjes en ze krijgen iedere dag een lekkere maaltijd. Er zijn twee honden waar de kinderen aan gewend zijn. Er zijn twee kinderen, Ebrima en Abdu die een stukje te ver weg liepen, maar de honden hadden er voor gezorgd dat ze weer terug kwamen.

De kinderen van de daycare zijn een dagje uit geweest. Ze gingen frietjes eten in een echt restaurant en daarna spelletjes doen op het strand. Het was een zeer geslaagd dagje....

Door de warmte en de vele kosten kwam Esther met het idee om de ouders maandelijks naar haar te laten komen. Telefonisch wordt er een afspraak gemaakt en op die dag kunnen ze de reiskosten en/of schoolkostenvergoedingen ontvangen. De ouders hebben een tel.nummer bij van de school, zodat de schoolleiding gebeld kan worden om te horen of hun kind naar school komt.

En dan gaat het toch eindelijk gebeuren; Francien is gevaccineerd en hoopt 12 maart voor 3 weken naar Gambia te gaan. Francien en Esther gaan dan in de 3 weken alle sponsorkinderen bezoeken op school en bij de ouders thuis. Ook willen we in november 2021 proberen het operatie project te organiseren om kinderen een levens veranderende operatie te geven aan misvormde beentjes of voetjes.  Dus wil Francien alle potentiële kinderen bezoeken die vorig jaar al op de lijst stonden voor een operatie. Bespreken met de ouders wat er gaat gebeuren, vragen om toestemming en röntgenfoto’s maken. Onze orthopeed dr. Harry de Vries heeft aangegeven vanaf 10 november 2021 te kunnen gaan opereren. Na de operaties komen de beentjes in het gips en gaan ze naar een ruimte waar ze voor een aantal weken kunnen verblijven. Ook die ruimte hebben we bij mediator Esther en Jan Meijer.

We hopen kinderen met een handicap gelukkig te maken met hulp van uw steun!

Gambia Child 2021 03AGambia Child 2021 03BGambia Child 2021 03C

Dank u wel voor uw vele belangstelling en de mooie giften

Hartelijke groet,

Bestuur Gambia Child