KERKRADIO
Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Gambia Child december 2019

Beste belangstellenden,

Op het moment van schrijven zijn een team met leden van het bestuur (Gerda, Mary en Francien) en leerling verpleegkundigen in Gambia voor het operatie project van kinderen met een handicap aan de benen. En we hebben al een geslaagde tijd achter de rug. Er zijn 12 kinderen geopereerd aan X en O benen. 
Na de operatie bleven de kinderen nog 1 nacht in het ziekenhuis. Daarna werden ze over geplaatst naar ons opvanghuis waar ze 24/7 verblijven voor de komende weken samen met 1 van hun ouders.
gambia child 2019 12a
De beentjes zitten in het gips en dat was vooral in het begin erg wennen. De jeuk was vaak ondraaglijk en daarvoor gaven we ze een pijnstiller. 
gambia child 2019 12b
En natuurlijk doet afleiding veel. De kinderen worden goed verzorgd en de ouders helpen mee. Er wordt gekookt en meestal is het een gezellige boel. Intussen zijn er ook 4 leerling verpleegkundigen uit Nederland die veel doen met de kinderen. Het zijn nog jonge mensen en op deze manier is het een mooie levenservaring voor hen.
gambia child 2019 12c
De kinderen die in het gips zitten, zijn erg dapper en na die eerste moeilijke dagen zijn ze vrolijk. Ze hebben allemaal hun vriendjes die ook in het gips zitten. Onze Orthopeed Harry heeft het als een bijzonder project ervaren. De kinderen werden in een privékliniek geopereerd. De samenwerking met het Gambiaans medisch team is zeer positief verlopen. Op deze manier heeft Harry veel van zijn kennis overgedragen wat weer waardevol is voor dit land. Er zijn al plannen gemaakt voor volgend jaar november. Met dankbaarheid kijken we terug op de eerste 2 weken van ons operatieprojekt. Al deze kinderen kunnen straks verder zonder handicap, dankzij uw steun !!
Een warme groet vanuit Gambia!

 

Warme groet,
Het bestuur van Stichting Gambia Child

 

Klik op deze  link voor de laatste nieuwsbrief en foto's