Er is wetenschap in de Bijbel, veel meer dan in enig ander boek uit de oudheid. Hoe is die kennis in de Bijbel terechtgekomen?

Er is wetenschap in de Bijbel, veel meer dan in enig ander boek uit de oudheid. Hoewel historische en controleerbare feiten slechts terloops worden genoemd, getuigen ze van een diep wetenschappelijk inzicht.

Hoe is die kennis in de Bijbel terechtgekomen? Een fascinerende vraag! Dat vonden ook de leden van de Emmauskring, een Almkerkse interkerkelijke gespreksgroep.

Omdat in gesprekken bleek dat wetenschap in de Bijbel de interesse heeft vanuit een brede groep is besloten dit onderwerp verder uit te diepen.

Heb je je bijvoorbeeld wel eens afgevraagd of de Ark van Noach een beetje zeewaardig was?
Of waarom jongetjes persé op de 8ste dag besneden moesten worden?

Er is contact opgenomen met de schrijver van het boek "Moderne wetenschap in de Bijbel", Drs. Ben Hobrink.

Op woensdag 7 maart om 20.00 uur zal Drs. Hobrink een lezing geven over zijn boek in de Almhof, de zaal van de Hervormde Kerk in Almkerk. De zaal zal open zijn vanaf 19.45 uur om te beginnen met een kop koffie.

Na de lezing van Drs. Hobrink zal er dieper worden ingegaan op specifieke onderwerpen met ruimte voor interactie en discussie. Het is zeker geen vereiste om het boek vooraf te lezen! Wanneer je in de gelegenheid bent om het boek vooraf te lezen en er specifieke vragen of opmerkingen over hebt, dan ontvangen wij deze graag vooraf per mail. Mogelijk kunnen deze dan behandeld worden op de avond. Dit belooft een zeer interessante avond te worden die voor iedereen toegankelijk is.

Dus zet 7 maart in je agenda zodat we gezamenlijk kunnen praten en nadenken over dat prachtige boek, de Bijbel!

Met vriendelijke groet,

Frank van de Water waterfr@kpnmail.nl